Brf Umeåhus Nr33       

 

 

 

Information »

 

Årsredovisningar »

 

Här kan ni se årsredovisningarna tillhörande Brf Umeåhus Nr 33. Klicka på årtalet som intresserar er.

 

 

 

Stadgar »

 

Här kan ni läsa stadgarna som gäller för Brf Umeåhus Nr33. Klicka på årtalet som intresserar er.

 

 

 

Internet »

 

Som internetleverantör kan vi i Umeåhus Nr33 erbjuda Bredband2. Kostnaden för denna tjänst ingår i hyresavgiften och de ni får är en hastighet på 100Mbit, 5 e-post adresser och obegränsad datamängd. Tag kontakt med Bredband2 för beställning av tjänsten på 0770-811 000 och uppge att ni bor i Umeåhus 33.

 

Viktigt: Från och med 2009-10-01 ingår bredband i avgiften! Läs vidare under "Senaste nytt".

 

 

 

Kabel-tv »

 

Vårt analoga grundutbud från Canal Digital, innehåller kanaler som står för ca 90% av svenska folkets TV-tittande. Dessa kanaler ingår i hyresavgiften och kan ses i alla TV-apparater, utan en digitalbox: SVT1, SVT2, SVT24, TV3, TV4, TV4+, Kanal5, TV6, TV8, TV9, TV4 sport, Kunskapskanalen, SVTB, MTV, CNN, TCM, Carton Network och Discovery.

 

Vill ni se dessa kanaler i digital form eller lägga till fler kanaler, tag då kontakt med Canal Digital på 0770-33 22 11 eller surfa in på www.canaldigital.se.

 

Motorvärmare »

 

Instruktioner till motorvärmarstolpen hittar ni på länken ovan. Eller i Pdf-format här.

 

 

Brandsäkerhet »

 

Ställ inget brännbart i trapphuset. Trapphusen är en viktigt i utrymningsväg. En brand där kan få svåra konsekvenser. Därför måste de hållas rent från brännbart material som barnvagnar, tidningar och kartonger.

 

Håll vindsvåningen låst. Låsta dörrar minskar risken för anlagda bränder.

 

Blockera inte trapphusen. Framkomlighet får inte hindras. Trapphusen är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram.

 

Stäng in branden. Brinner det i din lägenhet -ta dig ut och stäng lägenhetsdörren efter dig. Då sprider sig inte branden och den giftiga röken ut i trapphuset lika fort.

 

Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus! Brinner det hos någon annan och trapphuset är rökfyllt -stanna i din lägenhet! Larma 112. Räddningstjänsten hjälper dig ut.

 

 

Grovsopor »

 

Grovsoporna skall ni själv frakta till Umeås anläggningar för omhäntertagade av grovsopor. Umevas återvinningscentral på Gimonäs har öppet 6 dagar i veckan. Öppettider hittar du på www.umeva.se.

 

 

Inglasad balkong »

 

Går du med funderationer om att glasa in balkongen eller andra större förändringar på uteplatsen. Tänk på att tillstånd skall sökas hos styrelsen.

 

 

Köksfläkt »

 

Köksfläkten är en del av husets ventilation, därmed är det viktigt om ni tänker byta ut denna, att ni skaffar en som fungerar i vårt ventilationssystem. Kontakta Riksbyggen eller styrelsen vid frågor om detta.

 

 

Lågenergilampor »

 

Föreningen har bytt till lågenergilampor i vindsutrymmen, dock inte inne i själva förråden. Har lampan gått sönder eller om ni vill byta till en lågenergilampa, tag kontakt med någon i styrelsen så får ni en lampa utan kostnad.

 

 

Parabol »

 

Har ni planer på att sätta upp en parabol? Grundregeln är att parabolen inte får monteras på fasaden, utan skall monteras inne på balkongen.

Tillstånd måste sökas hos styrelsen med utförlig monteringsbeskrivning.

Tänk på att ni kan skaffa digital-TV via kabeltvnätet nu, kontakta Canal Digital för vidare information.

 

 

Renovering »

 

Har ni några som helst funderingar om regler vid renovering av din bostadsrätt. Kontakta i så fall Rickard på Riksbyggen här i Umeå, så svarar han på dina frågor.

 

 

Huvudsäkring »

 

Om en huvudsäkring till din lägenhet brinner, kontakta Riksbyggen Dag&Natt på 0771-860 860. För att minska kostnaden för föreningen så kan ni på kvällar och helger försöka i första hand komma i kontakt med Jan Åsander, så hjälper de till med bytet av säkringen.

 

www.umehus33.se © 2013 styrelsen@umehus33.se

 

 

 

Blanketter

 

Information

 

Blanketter och avtal skickas till:
Riksbyggen EKC, Box 540, 721 09  Västerås.

Nedan hittar ni blanketter för bland annat överlåtelse, andrahandsuthyrning och autogira.

Alla blanketter är ifyllningsbara .Pdf dokument.

Saknas någon blankett, gå in på Riksbyggens hemsida eller klicka här.

 

 

Överlåtelseavtal »

 

Denna blankett används när avtal ska skrivas mellan köpare och säljare. Blanketten skrivs ut i tre exemplar, där köpare och säljare behåller varsitt och ett ex skickas till Riksbyggen EKC.

 

 

Ansökan om överlåtelse »

 

Denna blankett används om man vill att Riksbyggen ska skriva ut avtal. Avtalen skickas sedan till säljaren för underskrift av båda parter.

 

 

Ansökan om medlemsskap »

 

Denna blankett ska skickas med ifall inte någon av ovanstående blanketter används. (Vid t ex gåvobrev, bodelningsavtal, arvskifte, eget avtal)

 

 

Uthyrning i andrahand »

 

Tänker ni hyra ut Er bostadsrätt i andrahan, i så fall skall denna blankett fyllas i och skickas till Riksbyggen, Box 540, 721 09 Västerås.

 

 

Uttag ur reparationsfond »

 

Din reparationsfonds aktuella saldo finns angivet på senaste avgiftsavin.

 

 

Autogiro »

 

Anmälan för autogiro.